BK indoor & Spaghettifestijn

Geplaatst op Geupdate op

Het indoorseizoen 2021-2022 van Hanne zit er op en ze kan tevreden terugblikken met een Belgische titel in de vijfkamp en het verspringen.

In de vijfkamp startte ze goed met 8.74 op de horden. Bij het hoogspringen had ze iets meer verwacht dan de 1.70m omdat er voldoende hoogte was voor hogere sprongen, maar aan de timing moet nog wat gesleuteld worden. Nadien volgden met 13m42 en 6m10 degelijke prestaties in het kogelstoten en verspringen, maar jammer genoeg geen uitschieters. Hanne wou zich graag kwalificeren voor het WK indoor in Belgrado en startte dus heel snel in de 800m, in de hoop om nog wat punten goed te maken. Helaas verzuurde ze compleet in de laatste 200m en werd het met 2.25.00 geen goede tijd en een totaal van 4212 punten. Niet goed genoeg voor het WK indoor, maar wel om de Belgische Titel te veroveren.

Fotograaf: Johnny De Ceulaerde

De focus werd dan ook meteen naar de zomer verlegd en een nieuw trainingsblok werd aangevat. Twee weken later pikte Hanne wel nog het Belgisch Kampioenschap voor individuele disciplines mee en won het verspringen met 6m15.

Het volgende doel is om op de meerkamp meeting in Ratingen begin mei een mooie plaats en score te behalen, om zo samen met haar prestatie van het BK indoor opnieuw in de World Ranking te staan. Hanne is namelijk uit deze World Ranking gevallen door vorige jaar de overstap naar 400m te maken en geen meerkampen afgewerkt te hebben. Het grote doel voor het komende zomer seizoen is dan ook om zich (via de World Ranking of rechtstreekse kwalificatie) te plaatsen voor de Europese Kampioenschappen in München.

Bij deze nodigen wij u dan ook hartelijk uit voor het volgende Spaghettifestijn op vrijdag 29 april ten voordele van Hanne en de FEThrowers (de werpersgroep onder leiding van Filip Eeckhout, de kogel trainer van Hanne).

Kaarten en steunkaarten kunnen besteld worden via dit formulier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s