EK indoor selectie op Belgisch Kampioenschap

Geplaatst op Geupdate op

Aangezien ik de vorige wedstrijden steeds te traag startte, wou ik tijdens het Belgisch Kampioenschap echt sneller starten. Ik zat met Cyntia Bolingo, Camille Laus en Margo Van Puyvelde in de reeks en moest starten in baan 3. Ik kon de eerste meters naar Margo toelopen en toen zag ik dat we allemaal op hetzelfde moment de 200 meter passeerde. Ik wou zeker niet ingesloten zitten dus ik nam tot mijn eigen verbazing de kop. Hierna trok ik nog eens door tussen 200 en 300 meter en dat was iets te veel van het goeie. Ik kon dit tempo niet aanhouden tot de finish aangezien ik de laatste meters heel erg verzuurde en zowel Cyntia als Camille konden mij nog inhalen. Ik kon mijn persoonlijk record wel alweer verbeteren naar 53.52 seconden en werd dus derde in totaal. De race kan je hier herbekijken.

Foto: Johnny De Ceulaerde

Aangezien zowel Paulien als ik ons record op het BK konden verbeteren en Cyntia en Camille al beiden onder de 53 seconden doken lag een EK-selectie voor de 4 x 400 meter met de Belgian Cheetahs normaal gezien wel binnen handbereik. Maar aangezien ook andere Europese landen dat weekend nog nationale kampioenschappen hadden en hele snelle tijdens liepen vielen we met 4 honderdste uit de boot.

Met het aflossingsteam konden we ons dus niet selecteren maar gisteren kreeg ik het nieuws dat ik met mijn individuele tijd op de 400 meter wel aan de start mag komen aangezien ik onder de Europese limiet van 53.75 seconden dook. De belgische limiet bedroeg 52.73 seconden maar ze hebben alle atleten met de Europese limiet “opgevist”. Dus natuurlijk ben ik hier heeeeeeeel blij mee! Volgende week dinsdag vertrekken we reeds naar Torun (Polen), waar de Europese indoor kampioenschappen zullen plaats vinden en de reeksen van de 400m staan gepland op vrijdag ochtend (5 maart).

Hanne loopt in de vijfde reeks om 11:54. Live results en live stream vind je hier en via Sporza.

In een sterk bezette reeks met onder andere de regerend Europese Indoor kampioene 400m, Lea Sprunger, werd Hanne vijfde in 53.63, slechts een tiende boven haar persoonlijk record. Ze kon zich hiermee niet plaatsen voor de halve finales, maar werd toch mooi 30ste op haar eerste kampioenschap 400m. Veel geleerd en dat nemen we mee naar de zomer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s