Brons op EK U23

Geplaatst op Geupdate op

IMG_9821Het EK voor beloften (onder 23 jaar) zit erop. En ik kan heel tevreden terugblikken, want
ik kon de Bronzen medaille veroveren in de Zevenkamp met een seizoensbeste van 6093 punten!

Ik kon drie onderdelen winnen tijdens de meerkamp: de 200 meter, het verspringen en de 800 meter. De 800 meter won ik zelfs in een kamioenschapsrecord van 2.08.79, dat was geweldig in zo een sfeervol stadion. Voor de 800 meter stond ik vijfde in de tussenstand, na de 800 meter was ik opgeklommen naar de derde en dus bronzen plek. Jammer van het slechte weer anders kon ik zeker een hogere totaal score neerzetten. Er was zeer veel tegenwind en tijdens de 200 meter was het amper 14 graden en tijdens het verspringen 12 graden en harde regen.

In het algemeen, zette ik een stabiele meerkamp neer met zeer goede loopnummers maar er is nog wat werk aan de winkel voor het hoogspringen en speerwerpen. Op mentaal vlak heb ik wel grote stappen gezet, mede dankzij de samenwerking met een sportpsycholoog.

IMG_0194Ik kon de limiet voor het WK in Doha (6300p) niet behalen maar mijn punten van vorig jaar (6252p in Götzis) tellen nog steeds mee voor kwalificatie en daarmee sta ik momenteel 19e op de samengevoegde ranglijsten van seizoen 2018 en 2019. Aangezien de beste 24 van de wereld aan de start zullen komen in Doha, zal ik normaal gezien kunnen deelnemen, tenzij er tegen september nog 6 meisjes beter scoren.

Naast de meerkamp donderdag en vrijdag nam ik ook deel aan het verspringen op zaterdag en zondag. Een zware combinatie maar ik werd toch nog negende in de verspringfinale.

Momenteel ben ik even op vakantie om me hierna voor te bereiden richting Doha. Graag wil ik mijn coaches, mijn medisch team en mijn aanwezige supportersteam heel erg bedanken.

IMG-20190718-WA0002
Foto: Jasper Jacobs (Belga image)

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s