Belgisch record verspringen!

Geplaatst op

53040396_2240310576236183_1359578073711771648_n
Foto: Jasper Jacobs/Belgaimage

Afgelopen weekend vonden de Belgische kampioenschappen plaats. Dit was mijn laatste wedstrijd voor het EK in Glasgow.

Ik schreef me enkel in voor het verspringen. Ik wou me focussen op één discipline en ik had ook een heel goed voorgevoel. Na het verspringen tijdens de Belgische kampioenschappen meerkamp voelde ik al dat het goed zat.

Tijdens de opwarming voelden mijn hamstrings wat stijf aan, ik was nog wat stijf van de training vrijdag. Het Belgisch kampioenschap was ook geen hoofddoel, alle peilen zijn op het EK in Glasgow gericht. Ondanks de stijfheid voelde ik me heel goed. Ik had er echt zin in!

Ik opende met een ongeldige sprong. Hierna opnieuw een ongeldige sprong. Deze sprongen voelden ver aan, heel ver zelfs. De derde was een geldige sprong maar ik trof mijn plank niet en sprong nog 6m33 ver. Dit gaf vertrouwen, nog drie sprongen te gaan. De vierde poging was het raak: 6m53, een nieuw Belgisch record. Twee centimeter verder dan Nafi Thiam die het record van 6m51 op haar naam had staan. Ik sprong een gat in de lucht. Ik was heel gelukkig. Al mijn harde trainingswerk werd beloond. Bovendien was dit ook mijn tweede EK-limiet.

vandaag is het donderdag, volgende week woensdag vertrek ik richting Glasgow. Vrijdag 1 maart vindt de vijfkamp plaats. De dag nadien de kwalificatie van het verspringen. Ik zal “enkel” deelnemen aan de vijfkamp. De combinatie van de vijfkamp en het verspringen is te belastend. Voor mij vormt de meerkamp ook prioriteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s