Worldlead en EK-limiet

Geplaatst op Geupdate op

Dit weekend vonden de Belgische kampioenschappen meerkamp plaats. De wedstrijd waar ik heel de winter naar toewerkte en toeleefde en waar ik me wou plaatsen voor het EK indoor.

Hoe kon ik me plaatsen voor het EK indoor? In totaal mogen er 12 Europese atleten deelnemen waarvan er al zes atleten geplaatst zijn op basis van hun outdoorprestatie (zomer 2018) van afgelopen zomer. Hier zat ik jammer genoeg niet bij. Ik had de elfde prestatie op de Europese jaarranglijst. Hiernaast kunnen er zich zes atleten plaatsen op basis van een indoorprestatie in de winter van 2019. Omdat Nafi Thiam zich blesseerde aan haar kuit en dus niet meer kan deelnemen aan het EK, is er een plaats vrijgekomen en mogen er zich zeven atleten plaatsen op basis van een indoorprestatie.

Ik moet toegeven dat ik wel wat stress had maar het was gezonde stress en ik voelde me goed en ik wist dat ik er klaar voor was.

Ik begon met een goede tijd op de horden (8.68), zo snel had ik nog nooit gelopen tijdens een vijfkamp. Dit was negen honderdste boven mijn persoonlijk record wat ik de week voordien neerzette. Dit was dus een mooie start van de meerkamp.

Hierna was het tijd voor het hoogspringen. Ik moest een hele tijd wachten vooraleer ik kon starten. Ik begon op 1m64. IK bleef foutloos tot 1m76 en miste nipt op 1m79. Jammer want ik had wel het gevoel dat er meer in zat. Toch was ik zeer tevreden.

Na de horden en het hoogspringen was het even bekomen en tijd voor wat pasta. Ik kende een goede opwarming tijdens het kogelstoten en voelde dat er misschien iets moois zat aan te komen. Ik opende met 13m15 waar ik eigenlijk al heel blij mee was. De druk was eraf, ik had al een goede stoot wat me veel punten zou opleveren voor mijn totaalscore. Mijn tweede stoot voelde ongelooflijk, 13m95!! 70 centimeter meer dan mijn persoonlijk record. Dat was echt een droom die werkelijkheid werd en waar ik zo hard voor gewerkt heb. Mijn kogelstoottrainer Filip Eeckhout, weet welke weg ik al afgelegd heb 😉

Nu was het tijd voor de discipline waar ik nog steeds het meest vertrouwd mee ben: het verspringen. Ik opende met een hele verre nipt ongeldige sprong. De tweede sprong was een “safesprong” om zeker een prestatie te hebben. Met 6m37 was ik tevreden maar ik weet dat er meer in zit.

Na het verspringen was het terug even bekomen en mentaal voorbereiden op de 800 meter. Ik wist dat ik helemaal alleen moest lopen, niemand ging volgen. Ik liep een gecontroleerde koers en liep 2 minuten en 13 seconden. Opnieuw een persoonlijk record. Ik kwam uit op een totaalscore van 4569 punten. Dit is momenteel de beste wereldjaarprestatie en een verbetering van mijn record met 350 punten! Ik moet hier wel even bijzeggen dat de atleten die zich plaatsten op basis van een outdoorprestatie in 2018 nog geen vijfkamp deden indoor en deze pas op het EK zelf zullen doen aangezien zij al geplaatst waren. Het EK vindt plaats op vrijdag 1 maart in Glasgow.

Dit weekend zal ik deelnemen aan de IFAM indoor in Gent. Daar zal ik de 60 meter lopen en binnen twee weken tijdens het Belgisch kampioenschap zal ik deelnemen aan het verspringen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s